Werkwijze

Met coachen en trainen is het belangrijk om efficiënt en effectief te werken zodat je snel een goed  resultaat hebt. Verspillen van tijd en aandacht is voor niemand prettig. Daarom hou ik met coaching en training rekening met de kenmerken van slimme mensen; je kan snel informatie verwerken, hebt geen behoefte om informatie te herhalen maar je hebt wel behoefte om goed te begrijpen waarom iets belangrijk is voordat je er mee aan de slag gaat.

Met coachen kijken we naar de toekomst, hoe je beter kan omgaan met problemen en uitdagingen die je nu hebt. De coaching is oplossingsgericht, het is minder belangrijk om te weten wat de oorzaak is voor het probleem dan om te weten hoe je het gaat aanpakken zodat je er geen last meer van hebt. Coachen is dus geen therapie om problemen uit het verleden  te begrijpen maar gericht op het veranderen van je toekomst.

De coaching gesprekken duren een uur en zijn op een locatie naar keuze. De gesprekken zijn individueel en vertrouwelijk. Ik voer de gesprekken volgens de ethische code van de International Coaching Federation (I.C.F) https://coachingfederation.org/ethics/code-of-ethics .

In een eerste gesprek praten we over wat je wilt bereiken met de coaching en hoe ik je daarbij kan steunen. We maken afspraken over het aantal gesprekken en hoe vaak we elkaar spreken. Halverwege het proces evalueren we of de coaching het gewenste resultaat heeft. Na afsluiting van de coaching evalueren we nog een keer.

In de coachgesprekken sta jij centraal, ik help je om helder te krijgen hoe je zelf aan de slag kan om problemen aan te pakken en uitdagingen te vinden en daarbij je eigen slimheid op een constructieve manier te gebruiken.